Az Modern Arnis egy Fülöp-szigeteki harcmûvészet és egyben egy egységes önvédelmi rendszer. Kialakulása a több mint fél évezredes  múlttal rendelkezõ Arnisból vezethetõ le. Ötvözõdnek benne a dzsungelharcban szerzett tapasztalatok egy harcmûvészet mozgáskultúrájával. Kitûnõen fejleszti a reflexeket, a koordinációs képességeket és a gyorsaságot. Jellemzõje a bottal történõ gyakorlatok mozgásunkkal való összehangolása. Ha ezt elsajátítjuk, képesek leszünk a technikákat puszta kézre átvinni illetve a hétköznapi életünkben fellelhetõ egyszerû eszközökkel is véghezvinni. Így válhat önvédelmi eszközzé egy öv, sál golyóstoll, újság, esernyõ, stb.

     Hangsúlyozni kell tehát, hogy a Modern Arnis nem csak botvívást jelent, hanem az ott megszerzett technikák átültethetõségét az üres kezes önvédelembe. Ezen technikák mellett megismerkedhetünk a különféle szúró,- és vágóeszközök használatával is (pl macheta, kés, tõr, dulo .)

     Számos más harcmûvész használja saját  stílusában megszerzett ismereteinek szélesítésére a Modern Arnis technikáit illetve ismerkedik meg az itt használatos fegyverekkel. Ezek alkalmazása nagyon jól illeszthetõ más harcmûvészeti stílusok technikáíhoz  (pl: karate, judo,  kick-boksz, thai-boksz, kung-fu stb).

 Videók:

Edzésen készült videó:

http://www.youtube.com/watch?v=cuge12hcLlw&feature=relmfu

2012 Sportnap bemutató:

http://www.youtube.com/watch?v=xtLlHT4z9ro&feature=relmfu

2014 Sportnap bemutató:

https://www.youtube.com/watch?v=aHj3aUVYJj8

A Német Arnis Szövetség (D.A.V.) videója:

https://www.youtube.com/watch?v=xL328TivpUY